1902238280964205057_IMG_3204.JPG

BRUSSEL BAZAAR - BUURTEN

Brussel bruist... meer dan ooit... Wil je een wandeling zonder een specifiek thema dan ben je hier aan het juiste adres.  We lijsten even de buurten op waar we thuis zijn.

BUURTEN

CENTRUM

Het mooie stadscentrum met de fantastische Grote Markt en de toeristische trekpleisters errond.  We verkennen ook de Vismarkt/Sint-Katelijne en Sint-Goriks.  

Geef hier zeker aan of Brussel bekend is! En wees gerust, we hebben ook heer al heel wat inwoners kunnen verrassen!

MAROLLEN

De volkse buurt van Brussel die ondertussen is uitgegroeid tot een bloeiende broeiplek met heel wat hippe initiatieven.

We wandelen hier rond het Justitiepaleis (beneden), het Vossenplein en de Hoog- en Blaesstraat.

ZAVEL

De Antiek- en chocoladewijk van Brussel.  Schattig en charmant, maar ook gezellig. We breiden wat uit naar het omliggende Egmontpark en het Justitiepaleis (boven).

OM EN ROND HET KANAAL

Hier wandelen we vooral in de buurt van het kanaal en ontdekken we de wijk rond de Vismarkt en Sint-Katelijne en een stukje van Laag-Molenbeek.

MOLENBEEK

Bekend als de 'hellhole' van Brussel maar volgens ons klopt dit helemaal niet.  Verrassende pareltjes vinden we hier uit het industriële verleden van de gemeente én zijn we een nieuwe geschiedenis aan het schrijven: dat van vernieuwing en innovatie.

TOUR & TAXIS

De site kent bijna iedereen maar ondertussen is hier heel wat aan het gebeuren.  Park L28, Gare Maritime, Greenbizz en de Tivoliwijk. Allemaal nieuwe sites in deze buurt.  

ZAVEL - MAROLLEN

Combineer deze twee wijken en ontdek het verschil... Al moeten we dat ondertussen toch relativeren, de Marollen zijn niet meer zo arm, de Zavel niet meer zo chique...  Maar toch hebben ze nog beiden hun eigen identiteit, op een steenworp van elkaar.

LAKEN

De buurt rond Bockstael, een aantal mooie en nieuwe groene parken én het verrassende kerkhof van Laken.  En dit alles in de achtertuin van de koning.

OP DE PLANNING*

  • Abattoir

  • Sint-Gillis

  • Vorst

  • Koekeberg | Ganshoren

  • Schaarbeek

  • Chatelain

*interesse, vraag hiernaar en dan bekjken we of het al kan.

FORMULES

WANDELING

1u30 - 2u00

25 € pp (min. 6 personen)

Kies je zelf je buurt!

WANDELING MET DRANKJE

2u00 - 2u30

30 € pp (min. 6,personen)

We combineren deze wandeling met een drankje onderweg.   Kan een volks cafeetje zijn, een hippe plek,... We passen ons aan aan de buurt.

Drankje inbegrepen (keuze uit standaardbiertje, wijn of fris).

Speciaalbieren of Half & Half +2€/pp.

BAZAAR BOTJE BRUSSEL BAZAAR

Interactieve wandeling via onze virtuele gids: het Bazaar Botje. Je kiest zelf wanneer je start, hoeveel je wilt lezen en hoe snel je stapt.

En je krijgt de volledige begeleiding onderweg.

KAARTJE

Schermafbeelding 2021-01-30 om 15.22.28.