EEN PAASPAUZE IN BRUSSEL?


Kom een dagje naar Brussel met je kroost! We lijsten hier onze tips op om er een leuke uitstap van te maken.


STREET ART WANDELING MET ONS BOTJE

Ons Botje neemt de kinderen mee op sleeptouw langs de leukste Street Art in het centrum van Brussel. Laat je door hen leiden als ze al goed zelf kunnen lezen, of help hen mee op weg. Botje houdt het graag plezant (ah ja!), laat de kinderen zoeken, stelt vragen, en maakt robotmopjes.


Hoe werkt het?

Koop (15€) de wandeling op onze website. Meteen krijg je alle info doorgestuurd.

Moet je er meteen aan beginnen? Dat niet, maar het kan wel. Wil je later starten, of de wandeling in 2 keer doen dan kan dat ook. Onderweg krijg je tips over de lekkerste plekjes om iets te eten of te drinken. Bekijk de route hier, je vindt hier ook alle info rond take away, wat museumtips én een aantal toiletten!


BEZOEK EEN MUSEUM


Onze favorieten hangen uiteraard af van de leeftijd van de kinderen en jullie persoonlijke interesses. Maar hier gaan we graag naartoe...

Wel overal verplichte reservatie! - klik op de titel van het museum om naar de website te gaan.


MIMA

Ideaal om na de wandeling hiernaartoe te komen en als jullie houden van street art, grafische kunst en installaties.

Nu kan je hier de tentoonstelling VERISIMILITUDE waar er wordt 3D-geprint op wagens, t-buizen flikkeren en fluorescerende verf op de muren hangt. Die komt enkel tevoorschijn als je schijnt met het licht van je gsm.


Je kan hier ook genieten op het dak van een leuk uitzicht over Brussel.

Op het einde van de Street Baz'Art wandeling moet je maar 5 minuutjes wandelen om hier te geraken.


DINO'S

Dubbel expo-plezier! Het Museum van Natuurwetenschappen (metro Maelbeek <> Graaf van Vlaanderen of Sint-Katelijne. Ga je hier voor de wandeling naartoe, stap dan af aan Brouckère op je terugreis) toont allerlei skeletten van dino's maar nog heel wat andere (pre)historische dieren en natuurwonderen.

Wil je de exemplaren geanimeerd zien, zak dan af naar de Expo Dino World op de heizel. (Neem tram 51 aan de Vlaamsepoort).


ONDER DE GROND

Daal af in de Riolen van Brussel of onderzoek de onderaardse gangen van het oude Coudenbergpaleis.


Nog meer tips vind je op de website van Uit in Brussel.COOL OM TE DOEN


Op de Grote Markt krijg je bij Imagine Belgium een VR-bril op en maak je virtueel een bezoekje aan alle toeristische plekjes van België. Afwisselend zit je precies op een deathride, fiets, luchtballon...

Tik Tok-plaatjes nodig? Zak dan af naar Smile Safari waar je in verschillende decors de gekste selfies kan maken. (vlakbij de Beurs, de startplaats van de wandeling).NOG WAT WANDELEN

Nog leuk om wat rond te kuieren zijn de Marollen en de Zavel, Kunstberg, het Koninklijk Paleis en het Warandepark. Zelf ben ik grote fan om ook eens door Molenbeek te wandelen, net aan de overkant van het kanaal. Nog zin in wat meer stappen? Dan kan je de buurt ron Tour&Taxis bezoeken met het nieuwe L28-park, de Gare Maritime en bier van de mama's en papa's.


Tips nodig?

Contacteer me gerust!

Maar vooral, geniet van Brussel!

Valérie


Contact: hello@bazaartrottoir.be | Messenger | 0487 26 70 08

91 keer bekeken0 reacties

Gerelateerde posts

Alles weergeven