THEMA'S

We organiseren deze thema's in verschillende buurten en met verschillende opties. Klik telkens op de titel voor meer info.  Eerder zin in een buurtwandeling, kies dan voor Brussel Bazaar - buurten.

Check ook onze keuzehulp, deze leidt je op weg!

GRL PWR | Ondernemende vrouwen

Hier gaan we op zoek naar de ondernemende vrouwen in Brussel en vertellen hun verhaal en dat van hun activiteit. Ontdek de stad vanuit een ander oogpunt en hoor hoe de dames het ervaren om hun eigen onderneming te leiden, welke originele ideeën ze hebben en wat hen drijft.

Een verhaal over ondernemerschap, passie, leven brengen in de stad, overleven en altijd nieuwe oplossingen zoeken. Waar mogelijk laten we de dames zelf aan het woord.

STREET BAZ'ART | Street Art

Ronkende namen als Bonom, Oak Oak, Farm Prod,... passeren de revue. Hoe smukken ze het straatbeeld op, wat motiveert hen en wat is het verhaal achter de werken en de kunstenaar. Een wandeling die je meeneemt naar de kleinere achterstraatjes en sommige 'verborgen' plekjes en die je  ook een kleurrijk deel van de stad laat zien.

Een heel toegankelijke en verrassende wandeling die veel ruimte laat voor eigen interpretatie.

ECOBAZAAR | Circulaire Economie

Nieuwe duurzame projecten schieten als champignons uit de grond. Projecten waar wordt ingezet op circulariteit, fair fashion, recyclage, urban farming,...

De ideale wandeling voor wie interesse heeft in duurzaamheid, willen zien welke mogelijkheden er bestaan en hoe eenvoudig het soms kan zijn. De bedoeling is om te inspireren en je met heel wat nieuwe ideeën en goesting om het anders te gaan doen naar huis te laten gaan.

BRASSEN IN BRUSSEL | Bier, bars en brouwerijen

10 jaar geleden was er slechts 1 brouwerij in Brussel. Ondertussen zijn er interessante nieuwkomers.  Die vinden we vaak in buurten die zelf een ware transformatie aan het doormaken zijn.

Afhankelijk van de dag en wijk is er de keuze uit een aantal café-bezoeken of brouwerijbezoeken.

TROTTOIR ETALAGE | Kunst en mode

Brussel heeft heel wat te bieden op vlak van leuke mode, design en toffe winkeltjes. We tonen je onze favoriete én lokale adressen en nemen je mee door de kleinere straatjes van Brussel.

 

Op sommige plaatsen ontmoeten we ook de persoon achter de etalage.

FREESTYLE | Combineer thema's

Kies een buurt en combineer verschillende thema’s. De verhalen worden aangepast aan de interesses van de groep.