top of page

Bazaar Trottoir organiseert themawandelingen in verschillende wijken. Klik op een thema en ontdek de verschillende opties.

ONDERNEMENDE VROUWEN

GRL PWR

We  gaan op zoek naar de ondernemende vrouwen in Brussel en vertellen hun verhaal. Ontdek de stad vanuit een ander oogpunt en hoor hoe de dames ervaren om hun eigen onderneming te leiden, welke originele ideeën ze hebben en wat hen drijft.

Een verhaal over ondernemerschap, passie, leven brengen in de stad, overleven en altijd nieuwe oplossingen zoeken. Waar mogelijk laten we de dames zelf aan het woord.

BIER, BARS EN BROUWERIJEN

BRASSEN IN BRUSSEL

10 jaar geleden was er slechts 1 brouwerij in Brussel. Ondertussen zijn er interessante nieuwkomers. Die vinden we vaak in buurten die zelf een ware transformatie aan het doormaken zijn.

Afhankelijk van de dag en wijk is er de keuze uit een aantal café-bezoeken of brouwerijbezoeken.

STREET ART

STREET BAZ'ART

Ronkende namen als Bonom, Oak Oak, Farm Prod,... passeren de revue. Hoe smukken ze het straatbeeld op, wat motiveert hen en wat is het verhaal achter de werken en de kunstenaar. Een wandeling die je meeneemt naar de kleinere achterstraatjes en sommige 'verborgen' plekjes en die je  ook een kleurrijk deel van de stad laat zien.

Een heel toegankelijke en verrassende wandeling die veel ruimte laat voor eigen interpretatie.

VERLEDEN VAN NU

BRUSSELEIRS

Dat het Brussels een sappig 'toeltje' is en dat er veel bekende Brusselse  zwanskes zijn, weten we allemaal. Maar wat blijft daar nog allemaal van over?

We hebben het over specialiteiten, en Brusselaars van nu, over de meertalige misvattingen die onze meertaligheid en nog meer typisch Brusselse verwonderingen.

CIRCULAIRE ECONOMIE

ECOBAZAAR

Nieuwe duurzame projecten schieten als champignons uit de grond. Projecten waar wordt ingezet op circulariteit, fair fashion, recyclage, urban farming,...

De ideale wandeling voor wie interesse heeft in duurzaamheid, willen zien welke mogelijkheden er bestaan en hoe eenvoudig het soms kan zijn. De bedoeling is om te inspireren en je met heel wat nieuwe ideeën en goesting om het anders te gaan doen naar huis te laten gaan.

COMBINEER THEMA'S

FREESTYLE

Kies een buurt en combineer verschillende thema’s. De verhalen worden aangepast aan de interesses van de groep.

MEER ZIN IN EEN WIJKWANDELING?
SLUIT MEE AAN BIJ EEN GROEP
OP STAP MET KINDEREN?
bottom of page