top of page

CARLA

ANTWERPEN

CARLA

Ik ben nieuw bij Bazaar Trottoir en heb net mijn eerste tour gegidst. Dat was de Street Baz'art Antwerpen. Ik ben altijd heel enthousiast over de dingen waarmee ik bezig ben dus ook over het gidsen van groepen voor Bazaar Trottoir. Ik heb nog veel groepen in Antwerpen langs de mooiste streetart te leiden.

Waarom ben je gids geworden?

Als reisbegeleider ben ik het gewoon om groepen op internationale bestemmingen rond te leiden. Dat vind ik heel plezant en ik krijg daar altijd zoveel energie van. Het is al lang een droom om ook in België met groepen op stap te gaan. En wat is er leuker dan die groepen te laten kennismaken met de tofste streetart van Antwerpen?

Wat is je favoriete plek?

Moeilijk om er eentje uit te kiezen. Misschien dan toch de boekenweide op linkeroever omwille van het mooie zicht op de skyline van Antwerpen. Dan zing ik altijd in mijn hoofd De Lichtjes van de Schelde.

Wat is je favoriete wijk?

Deurne Zuid omdat ik er mij thuisvoel. Sint-Andries omdat die wijk een fijne mix is: volksbuurt, modebuurt, kunstgalerijen en antiekwinkeltjes, ... 't Middelheimpark voor het openluchtmuseum.

Waar ga je het liefste iets eten? En/of drinken? :-)

Eetadresjes : Loes en Krikke, Humm, Little Bun, Zeppos, ...Tofste pleinen met terrasje(s): Sint-Andriesplein, Mechelseplein, Vosplein,

Wat maakt je stad zo speciaal?

Antwerpen: als Antwerpenaar klagen en zagen we over alles wat er niet goed is maar hebben al na twee dagen heimwee. Antwerpen heeft veel van een grote stad maar is eigenlijk heel klein. Op minder dan een half uur fiets je van Noord naar Zuid. Elke buurt heeft zijn eigen karakter.

Je stad in 1 woord!

Antwerpen = 't Stad

Je favoriete Brusselaar, Antwerpenaar of Oostendenaar...

Doe mij maar Zenith, aka Matthias Schoenaerts. Die was eind de jaren '90/begin jaren 2000 al bezig met graffiti op het Munthof. Recent plaatste hij een mooi werk op het Provinciaal Instituut voor de Hygiëne in de Kronenburgstraat. Trots dat we zijn!

Waarom zou iemand met jou moeten meegaan?

Voor mijn eeuwige enthousiasme! En dan spreek ik nog niet over de passie voor Street Art...

Ooit al iets noemenswaardig meegemaakt?

Nog maar 1 keer gegidst. Dat was dus volledig speciaal ;-)

Waarvoor mag je me boeken?

Street Baz'Art Antwerpen

Ik gids in het: 

Nederlands, Engels

bottom of page