top of page

Lotte

Lotte

Kan je je kort even voorstellen?

Hallo! Ik ben Lotte, Brusselaar sinds 2019 en sinds 2022 een trotse Schaarbeekse ezel. Je kan mij dagelijks vinden bij Bozar, waar ik werk als redacteur. Met heel veel liefde voor Brussel, cultuur, mijn kat Isa en lekker eten!

Waarom ben je gids geworden?

Ik hou ervan om mensen dichter bij kunst en cultuur te brengen, maar ook om ze de stad op een andere manier te laten leren kennen. Ik geef Street Art tours in de Marollen en als ik nu door de stad loop, merk ik dat mijn ogen veel meer alle richtingen uitgaan, op zoek naar verborgen stukjes en verhalen.

Kan je wat meer vertellen over je favoriete plekje in Brussel? Waarom hier?

 

De vijver van de Marie-Louise Square. Broedende watervogels, de rust van een fontein, oud vs. nieuw, en - als je geluk hebt - een Japanse kerselaar die in bloei staat. Tip: Ga eens kijken naar de vijver als het goed gevroren heeft!

Wat maakt Brussel zo speciaal?

 

De vele gemeenschappen en culturen, waardoor er geen enkele groep de bovenhand neemt. Dat is denk ik de grootste reden waarom ik mij hier thuis voel.

Waar ga je het liefste iets eten? En/of drinken? :-)

 

Ik heb een aantal lievelings-adresjes. Mijn ultieme favoriet is misschien wel La Mamma in Sint-Joost. Heerlijke échte Italiaanse pasta, gezelligheid zowel binnen als op het terras, met een kaart die nooit dezelfde is. Een klein stukje Parijs in Brussel. Om iets te drinken houd ik van de typische bruine café's zoals er zoveel zijn in onze hoofdstad. In de zomer ben ik dan weer fan van de guinguettes, zoals die van het Rood Klooster in Oudergem, aan de rand van het Zoniënwoud.

Favoriete Brusselse artiest, museum,…? Liefst iets wat een link kan hebben met één van onze wandelingen.

 
 

Moeilijk om er een te kiezen: Jacques Brel, Bonom, Stromae, Chantal Akerman, Michaelina Wautier, Victor Horta ... Musea: Bozar, Train World, Villa Empain, MIMA

Waarom zou iemand met jou moeten meegaan?

 

Omdat de Street Art tour in de marollen je op een andere manier laat kijken naar de stad en de buurt. Je ziet dingen die je normaal gezien waarschijnlijk niet eens zou zien! De Marollen is ook een buurt die bulkt van (volks)verhalen en (multi)cultuur.

bottom of page