top of page

MARJON

BRUSSEL en OOSTENDE

MARJON

Op mijn 18e kwam ik vanuit een dorpje in Nederland naar Brussel om er te studeren. Niemand vermoedde op dat moment dat ik me zo thuis zou gaan voelen in 'de hoofdstad van Europa'.

Waarom ben je gids geworden?

Mijn enthousaisme voor Brussel heeft in de loop van de jaren zulke proporties aangenomen dat ik het wel moet delen. Tegelijkertijd is voor mijn vrienden en familie ook prettiger dat ik met mijn verhalen ook bij anderen terecht kan.

Wat is je favoriete plek?

Mijn favoriete plek in de stad is afhankelijk van het seizoen, het weer, het uur en de stand van de maan ;) In de lente, zodra de zon weer begint te schijnen, kan je me vinden op het terras van Laurent Gerbaud. Zondagochtend is de markt op het Spiegelplein in Jette het centrum van mijn wereld en op lome zomeravonden ben ik graag op het veld van zelfoogstboerderij CSA Courjette.

Wat is je favoriete wijk?

Wederom onmogelijk om me te beperken tot 1 buurt. Flagey en de Baljuwstraat voor het ruime aanbod aan horeca en restaurants. Langs het kanaal waar de stad in hoog tempo verandert. Schaarbeek om minder bekende art nouveau-gevels te bewonderen (en Turkse pizza te eten in de Haachtsesteenweg). De tuinwijken in Bosvoorde
En niet te vergeten het centrum waar je altijd wel een bekende tegen het lijf loopt.

Waar ga je het liefste iets eten? En/of drinken? :-)

Bruine kroegen om ongestoord een boek te lezen met een kop koffie. Corica voor lekkere koffie. Nona weet altijd te verrassen met hun seizoensgebonden groentenpizza. Een ouderwetse kruik van aardewerk met lambic bestel je in Les Brasseurs. Kaas koop ik bij Catherine in de Zuidstraat of bij bakker Barat (die naast goed brood ook een voortreffelijke kouign amann bakken). Etc etc - deze lijst zal nooit volstaan.

Wat maakt je stad zo speciaal?

Brussel is een stad van, voor en door minderheden, waarin chaos telkens net niet de bovenhand krijgt. Door de grote diversiteit waan je je hier al snel op vakantie.

Je stad in 1 woord!

(on)mogelijk

Je favoriete Brusselaar, Antwerpenaar of Oostendenaar...

Artiesten: Magritte, Bonom, Jaune, Stromae, Jacques Brel en Vincent Kompany
Musea: Jubelparkmuseum (met de eindelozen opeenvolging van zalen), BOZAR, Coudenberg (en paleis onder de grond!) en La Fonderie.

Waarom zou iemand met jou moeten meegaan?

Laat me je meenemen op een trip door Brussel die je niet snel zal vergeten! Bij mij is er tijdens de wandeling altijd ruimte voor humor, fun facts en tips voor de beste plekken in de stad.

Ooit al iets noemenswaardig meegemaakt?

Zeker. Daar kunnen we het na een wandeling met een drankje wel eens over hebben ;)

Waarvoor mag je me boeken?

Street Baz'Art Centrum, Laken, Ecobazaar, Centrum

Ik gids in het: 

Nederlands en Engels

bottom of page