top of page

TIPS DANSAERTWIJK | VISMARKT

Dernière mise à jour : 13 avr. 2021

Duidelijk een buurt waar je wordt verwend op vlak van winkelen, fijne cafés en de lekkerste restaurants. We lijsten er een aantal op, maar er zijn er uiteraard nog veel meer.


DRINKEN


Heel veel cafeetjes hier, zoals je kan zien op het kaartje.


In de Vlaamsesteenweg vind je het instituut de Monk waar je niet alleen terecht kan voor een goeie pint, maar ook met lekkere hapjes erbij of een smakelijke spaghetti.


Bij de Roskam hebben ze goeie wijn en een heel uitgebreide gin- en cocktailkaart. Op vrijdag of zaterdag worden de dansbeentjes al eens rondgezwierd en op zondag zijn hier altijd jazz-concerten.


Bar Beton is een aangename werkplek, en op vrijdag dé aperitiefplek. Je krijgt gratis hapjes bij je drankje, ideaal in de zomer met hun leuke terras.


Een andere zomerplek is Café Merlo. In de zomer zakt heel wat volk af naar hun straatje. Een stamcafé voor velen, met een hele lange toog om heerlijk aan te hangen.


Of ga naar de Laboureur. Tof terras, garnaalkroketten en een verse pint. Meer moet dat niet zijn.


Hou je van een fancier café, dan is Café Marcel misschien wel je ding. De inrichting oogt wat Aziatisch intiem een ideaal voor een glas (of meer) wijn of een cocktail. Dé plek voor je eerste date of een gezellig praatje met goeie vrienden.


Aan het kanaal zelf, de Vlaamsepoort zitten ook wat plekken. Café Walvis is ideaal voor hun terras, lekker eten en fijne bediening. De Bar du Canal zoek je op voor een goed glas natuurlijke wijn, Mok voor koffie van de beste Barista, Brussels Bier Project (BBP) voor de lekkerste IPA. Of misschien is er wel een feestje in de Midpoint, volgens velen een pareltje in Brussel, vooral door de ontvangst hier.

ETEN

's Middags kan je terecht bij Le Phare du Kanal. Dit is een coworkingplek met een goed lunchrestaurant erbij. (H)eerlijke keuken. Bij Café Beguin vind je burgers en meer exotischere gerechten.


Mag het iets meer zijn, zak dan af naar Den Henri. Voor vele Brusselaars is dit dé favoriet. Wel niet verdervertellen... Gezellig, lekker, goeie bediening, de beste ingrediënten,... Ik probeer het kort te houden, maar kom het vooral zelf ontdekken.


Of ga voor Beaucoup Fish als je de beste vis wilt, Beaucoup Belge voor de Belgische keuken in een geupgraded jasje. Strofilia is de beste Griek in de buurt of zelfs van Brussel. De warme ontvangst door Stefanos gaat vaak over de lippen.


Garnaalkroketten die je al staand opeet vind je bij de Noordzee en ABC, vlakbij de Monk.

De lekkerste ijsjes zijn bij Gaston, is wel even aanschuiven maar het wachten zeker waard.


SHOPPEN

De Passa Porta is een boekenwinkel met een heel uitgebreid Nederlandstalig aanbod. Maar ook boeken in het Frans of Engels. Geen idee wat te lezen, ga dan op zoek naar de tips die overal aangegeven zijn of vraag het even aan de medewerkers. Ze gaan je zeker goed op weg kunnen helpen.


Underwear is hier één van de eerste modewinkels in de straat en ze zitten er nog steeds. Ze munten vooral uit in klantvriendelijkheid en kennis van hun "tettenbusiness". Lingerie en homewear voor wie het graag klassiek of net wat extravaganter wilt.


En FFCS is een Slovaakse die na tien jaar in Berlijn Brussel heeft uitgekozen. Bojana, de eigenares is zelf mode-ontwerpster en heeft haar eigen duurzame collectie hier hangen. Verder vind je nog andere mode, juwelen, handtassen en kunst, allemaal in een ecologisch jasje.


Eerder zin in iets zoeter, Pipaillon maakt zelf confituur, gekonfijte citroen en ander fruit en groenten op bokaal en conserve. Alles zelfgemaakt.


Maar loop zeker de Vlaamsesteenweg eens door, de Dansaert, de Oude Graanmarkt en alle zijstraatjes. Je zal hier heel wat leuke winkeltjes vinden.


Veel plezier!

1 066 vues0 commentaire

Yorumlar

5 üzerinden 0 yıldız
Henüz hiç puanlama yok

Puanlama ekleyin
bottom of page