top of page

LOTTE

LOTTE

Hallo! Ik ben Lotte, Brusselaar sinds 2019 en sinds 2022 een trotse Schaarbeekse ezel. Je kan mij dagelijks vinden bij Bozar, waar ik werk als redacteur. Met heel veel liefde voor Brussel, cultuur, mijn kat Isa en lekker eten!

Waarom ben je gids geworden?

Ik hou ervan om mensen dichter bij kunst en cultuur te brengen, maar ook om ze de stad op een andere manier te laten leren kennen. Ik geef Street Art tours in de Marollen en als ik nu door de stad loop, merk ik dat mijn ogen veel meer alle richtingen uitgaan, op zoek naar verborgen stukjes en verhalen.

Wat is je favoriete plek?

De vijver van de Marie-Louise Square. Broedende watervogels, de rust van een fontein, oud vs. nieuw, en - als je geluk hebt - een Japanse kerselaar die in bloei staat. Tip: Ga eens kijken naar de vijver als het goed gevroren heeft!

Wat is je favoriete wijk?

Ik heb twee jaar in de wijk van de Squares gewoond, die mooi gewrongen zit tussen de Europese Wijk en Sint-Joost-ten-Node. Heerlijk vond ik het om op een bankje te gaan zitten aan de vijver van de Marie-Louise Square. Het vat Brussel mooi samen: de prachtige oude herenhuizen, vaak in Art Nouveau-stijl in deze buurt (Horta's Hotel van Eetvelde zit om de hoek) met daarachter de glazen kantoren van de Europese instellingen. Maar ook de welvarende Europese wijk vs. het multiculturele Sint-Joost als je een paar straten verder wandelt. Je hoeft maar een andere weg in te slaan en je komt in een totaal andere buurt. Dit soort contrasten zijn typisch Brussels en maken de stad vaak mooi, soms ook lelijk, maar altijd interessant.

Waar ga je het liefste iets eten? En/of drinken? :-)

Ik heb een aantal lievelings-adresjes. Mijn ultieme favoriet is misschien wel La Mamma in Sint-Joost. Heerlijke échte Italiaanse pasta, gezelligheid zowel binnen als op het terras, met een kaart die nooit dezelfde is. Een klein stukje Parijs in Brussel. Om iets te drinken houd ik van de typische bruine café's zoals er zoveel zijn in onze hoofdstad. In de zomer ben ik dan weer fan van de guinguettes, zoals die van het Rood Klooster in Oudergem, aan de rand van het Zoniënwoud.

Wat maakt je stad zo speciaal?

De vele gemeenschappen en culturen, waardoor er geen enkele groep de bovenhand neemt. Dat is denk ik de grootste reden waarom ik mij hier thuis voel.

Je stad in 1 woord!

Brussels - zoals Jacques Brel het zo mooi zong: "C'était au temps où Bruxelles bruxellait"

Je favoriete Brusselaar, Antwerpenaar of Oostendenaar...

Moeilijk om er een te kiezen: Jacques Brel, Bonom, Stromae, Chantal Akerman, Michaelina Wautier, Victor Horta ... Musea: Bozar, Train World, Villa Empain, MIMA

Waarom zou iemand met jou moeten meegaan?

Omdat de Street Art tour in de marollen je op een andere manier laat kijken naar de stad en de buurt. Je ziet dingen die je normaal gezien waarschijnlijk niet eens zou zien! De Marollen is ook een buurt die bulkt van (volks)verhalen en (multi)cultuur.

Ooit al iets noemenswaardig meegemaakt?

Hevige weersomstandigheden (heel koud of héél veel regen) kunnen soms voor een extra uitdaging zorgen, maar dat hoort er nu eenmaal bij - wij gaan door weer en wind!

Waarvoor mag je me boeken?

Street Baz'Art Marollen

Ik gids in het: 

Nederlands

bottom of page