top of page

VALERIE

BRUSSEL en OOSTENDE

VALERIE

Helaba, ik ben Valérie, oprichtster van Bazaar Trottoir en de grootste enthousiasteling over de vele leuke plekjes in Brussel.

Waarom ben je gids geworden?

Is eerder een toevalligheid. Leek me wel interessant, nooit gedacht dat dit ooit mijn passie zou worden. Maar deel wel graag veel weetjes, tot verveling van mijn vrienden. Sorry! :-)

Wat is je favoriete plek?

Nee, moeilijke vraag (al stelde ik ze zelf aan mezelf). Elk moment heeft wel een eigen plekje... Maar ik vertel er graag meer over op de wandeling. Of check onze tips waar we toch veel van onze favorieten delen.

Wat is je favoriete wijk?

De kanaalzone, maar dan ruim bekeken. Er is hier enorm wat aan het gebeuren en vele buurten krijgen een nieuwe, positieve dynamiek. Fan van de Vlaamsepoort (waar ik zelf woon), maar ook Tour & Taxis, de Heyvaertwijk en de Abattoir... Maar ook altijd leuk om rond te struinen in het centrum. Soms wel gevaarlijk, door de vele verleidingen van ontmoetingen en terrasjes :-).

Waar ga je het liefste iets eten? En/of drinken? :-)

Henri, Kline, Strofilia, Horia, La Bourse, A Casa Mia om er een paar bij naam te noemen. En soms zak ik af naar andere buurten in Sint-Gillis, Vorst of de Marollen waar er ook veel lekkers te vinden valt. Iets drinken doe ik het liefst in een bruin café met een lange toog!

Wat maakt je stad zo speciaal?

In Brussel kan je volledig jezelf zijn! Maakt niet uit welke taal je spreekt, welke job je hebt, welke overtuiging, we proberen elkaar zoveel mogelijk te begrijpen. Hou ook wel van de vele 'dorpjes' binnen de stad.

Je stad in 1 woord!

Thuis

Je favoriete Brusselaar, Antwerpenaar of Oostendenaar...

Ik hou wel van het leven op de Trottoir, hier gebeurt dagelijks wel wat en er is vooral veel kunst in de straten van Brussel! Ook grote fan van de Brusselse muziek (check onze playlist bij 'over'). Dwaal en verdwaal vooral rond in de stad.

Waarom zou iemand met jou moeten meegaan?

Als je graag op een gemoedelijke manier de stad verkent, graag wat lacht en me wat uitdaagt met je vragen.

Ooit al iets noemenswaardig meegemaakt?

Amai nog niet... Veel te vertellen, te veel om hier allemaal neer te pennen.

Waarvoor mag je me boeken?

Alles :-)

Ik gids in het: 

Nederlands, Engels en Frans

bottom of page