ECOBAZAAR

Nieuwe duurzame projecten schieten als champignons uit de grond. We pakken het hier wat anders aan. Kies je voorkeursthema en op basis hiervan kiezen we een buurt.   We tonen je sowieso een aantal initiatieven die het leven in de stad duurzamer maken. Hoe zet Brussel in op duurzaamheid en wat zijn de toekomstvisies. 

BUURTEN

Kies je buurt OF je thema!

Het is een thema waarbinnen veel beweegt en veel mogelijk is.  Een aantal projecten kunnen bezocht worden.  Bekijk de mogelijkheden en contacteer ons om iets samen te stellen.  

De Ecobazaar Centrum > Kanaalzone is altijd boekbaar, de andere mogelijkheden op aanvraag.

LEUK OM WETEN

De gids is Circulaire Coach.

Combineer de wandeling lunch of diner of een coachingsessie Resilience Coaching.

MOGELIJKHEDEN

ECOBAZAAR

CENTRUM > KANAALZONE

1u30 - 2u00

25 € pp (min. 6 personen)

Verschillende projecten passeren de revue met thema's zoals duurzame mode, circulair bier, stadsboerderijen en fairmining.  We blijven hier in het centrum van de stad en flirten met de grenzen van het kanaal.

BUURTEN

ECOBAZAAR

TOUR & TAXIS

1u30 - 2u00

25 € pp (min. 6 personen)

De buurt rond Tour & Taxis is aan een enorme heropleving begonnen. De site zelf is interessant te bezoeken maar ook de buren zoals Greenbizz en Be-Here laten we niet links liggen.  

ECOBAZAAR 

ABATTOIR/ANDERLECHT

1u30 - 2u00

25 € pp (min. 6 personen)

De site van den Abattoir heeft heel wat te bieden op ecologisch vlak. een heuse boerderij op het dak met zelfs een viskwekerij. Voedselrecuperatie, champignonkwekerij in de kelder,... Enkel op aanvraag ivm de bezoeken.

(SLOW) FASION

Niet alleen de oliesector maar ook de kledingindustrie is één van de grootste vervuilers van onze planeet.  

Toch kan het anders.

We bezoeken een aantal mode-ontwerpers die met veel enthousiasme aantonen.

THEMA'S

FOOD & (URBAN) FARMING

Hoe vullen we 'verloren' ruimte in, wat leeft er in sommige kelders of daken aan stadsboerderijen.  Hoe gaan we om met voedseloverschotten. Dit zijn een aantal vragen die beantwoord worden binnen dit thema.

CIRCULAR CITY

Vandaag ondernemen we vaak lineair. We maken iets, verkopen het en smijten het weg.  De Circulaire economie zorgt ervoor dat afval voor de één een interessante bron is voor de ander.  Champignons gekweekt op koffiegruis vb.  Verschillende voorbeelden passeren de revue.

SOCIALE ECONOMIE

Binnen dit thema hebben we aandacht voor maatwerkbedrijven, Sociale Startups, daklozen- of vluchtelingenprojecten, reïntegratieprojecten.  Mogelijkheid om een aantal projecten te bezoeken.

DUURZAME KUNST

Ook deze sector zoekt naar mogelijkheden om op een duurzame en ecologische manier kunst te maken en in te zetten.

RESILIENCE COACHING

Is je organisatie weerbaar en flexibel genoeg voor de toekomst.  Welke (eenvoudige) stappen kan je zetten om je bedrijf te wapenen tegen de vele veranderingen die we momenteel ervaren.

Kan in combinatie met een wandeling.