top of page

PIZZA PARTY!

Pizza, wie lust het niet? Ik wel, al is er een grote variatie in restaurants. De éne is ideaal voor een snelle hap, de ander om lekker lang te tafelen.

We lijsten hier een aantal van onze favorieten op:VOOR DE SNELLE HAP

La Belle Equipe | Dansaertstraat 202, 1000 Brussel


Dé favoriet als je een lekkere, verse pizza wilt eten. Soms wat verrassende ingrediënten, of net de klassieke Margarita of Pizza Mozarella, maar dan wel met een twist.


Ideale plek als je komt om te eten, om gezellig te tafelen hebben we andere aanraders. De krukjes zitten niet zo comfortabel en de bediening is nogal onvriendelijk.

Gelukkig maakt de pizza alles goed.
Nona Pizza | Sint-Katelijnestraat 17-19, 1000 Brussel


Deze lijsten we even op onder 'de snelle hap' al doet deze categorie het restaurant weinig eer aan. Heerlijke pizza's, op Italiaanse wijze maar met Belgische ingrediënten. Ze gaan op zoek naar kleinere familieboerderijen die organisch werken. Enkel seizoensgebonden producten, zelfs de basilicum beweren ze zelf!


Een plekje waar je rustig zou kunnen vertoeven, al is dit restaurant ondertussen zo populair dat het 's avonds vaak aanschuiven is.

Ideaal dus om hier over de middag te komen, of als je weet dat het maar voor even is volop te genieten!


Iets verder in de straat heb je de Nona Pasta, ook een aanrader!Otomat | Oude Graanmarkt 6, 1000 Brussel


Ok, we geven het toe... dit is niet meteen de origineelste en je kan je zelfs de vraag stellen of je wel bij een restaurantketen wilt gaan eten.

Waarom wij hier komen? Wel, dat is voor het leuke interieur én de Triple Chocolate Pizza die door Dominique Persoone werd samengesteld. Echt overheerlijk!

De bierkaart is duidelijk gesponsord door Duvel, maar ze slaagden er toch in een leuke bierkaart samen te stellen. Mét bierpairing tips.


ALS HET WAT MEER MAG ZIJN


La Bottega della Pizza | Rollebeekstraat 31, 1000 Brussel

Zelf geraakten we hier nog niet, wel Dominique van Tips From a Waitress. Ze looft de plek vooral om de knapperige maar toch sappige korst en de lekkere toppings. Ideaal met een lekker fris wijntje.

Lees haar review hier. En bekijk zeker haar blog, je vindt hier heel wat restaurant-inspiratie volgens de tijd van de dag.


Deze pizzeria is trouwens een prijsbeestje, werd al de beste pizzeria van Brussel én vice kampioen ethische Europese pizza.Andere prijsbeesten zijn La Pizza é bella en La Piola die de top 50 van Europa halen. We moeten er zelf nog eens langs (wie wilt mee?), dus binnenkort meer info hierover.


Nog inspiratie nodig, bekijk dan het overzichtskaartje via deze link.


Zelf een andere favoriet? Deel het gerust in de comments.


85 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page