top of page

DAGJE STREET ART IN BRUSSEL - Onze aanraders!

Vroeger moest je hard op zoek om Street Art te vinden in de straten van Brussel. Vandaag vind je er op bijna elke hoek van de stad, soms legaal, nog vaker illegaal. Die inhaalbeweging vinden we wel interessant bij Bazaar Trottoir en we geven je hier graag onze tips om op ontdekking te gaan door dit openluchtmuseum.


Volgens ons kan je minstens een dag vullen waar je op zoek gaat naar de schattigste beeldjes van Isaac Cordal, de space-figuren van The Invader of de street art van één van onze lokale kunstenaars Bonom, Farm Prod of nog zoveel anderen.

OP VADROUILLE

We zeiden het al... op bijna elke hoek van de stad kan je Street Art vinden. Ga er zelf naar op zoek al stappend, of fietsend. We maakten een overzichtskaartje waar je al enorm veel inspiratie kan vinden. Ook stipten we onze favoriete murals aan zowel in het Centrum als de Marollen. Wil je het verder zoeken, dan kan dat ook: Laken, Vorst, om en rond het kanaal... Krijg je graag alle info, vul dan hier je mailadres in.


MUSEUMPJE DERBIJ?

Zoek je ook graag de kunst binnen de muren op? Wanneer je het centrum onveilig wil maken dan is een bezoek aan het Mima ideaal. Het museum bevindt zich aan het kanaal, in de oude gebouwen van de Belvue-brouwerij. Een zalig museum als je houdt van street art, grafische en installatiekunst. Vrij regelmatig wisselt de tentoonstelling en vaak is het met een hoek af, what we like :-). Plus, je kan hier ook genieten van een schoon uitzicht over Brussel.

TIP: Ideaal ook om te combineren met het Botje. De Street Art-wandeling start hier op 5 minuten wandelen.Zak je af naar Vorst, spring dan binnen bij het Wiels, niet toevallig ook in een oude brouwerij :-). Alleen al het gebouw is de moeite waard, maar het museum staat hoog aangeschreven als één van de meest toonaangevende instellingen voor hedendaagse kunst. Ook Centrale, aan Sint-Katelijne gaat voor de hedendaagse kunst. Nog meer, ze willen Brusselse kunstenaars een platform geven.


HAPJE DERBIJ

Onze mening is dat je met een lege maag de stad niet mag intrekken... Gelukkig zijn er wel wat toffe plekjes waar je kan genieten van wat Street Food. Eén van de bekendste is ongetwijfeld de Noordzee waar je garnaalkroketjes kan eten met een fruitig glaasje wijn erbij. En soms vind je het stalletje van Fernand Obb op het einde van de Vismarkt, al moet je geluk hebben om de prijzenwinnende kroketten te kunnen proeven.


Vlakbij de Beurs kan je proeven van Aziatische Street Food bij Bobbi Bao. De bao is een wit Chinees broodje dat gestoomd wordt. Lekker met één van hun biertjes erbij. Afsluiten kan met een ijsje, of een bezoek in hun tentoonstellingsruimte boven waar Street Art vaak centraal staat.


Of zak af naar de foodmarkt van Wolf waar 19 restaurants samenzitten. En ook hier kan je een vers gebrouwen biertje drinken. Keuze genoeg alvast!


WANDELINGSKE DERBIJ?

Graag wat begeleiding onderweg? Check zeker onze agenda of ons Bazaar Botje. Deze laatste is onze virtuele gids die je stap per stap door de stad gidst. Er is een versie voor volwassenen én ééntje voor kinderen.


Voila, we zijn ervan overtuigd dat je hiermee wel wat tijd kan invullen. Toch nog meer tips of inspiratie nodig?

Contacteer ons dan gerust.

Maar vooral, geniet van Brussel!

Valérie | Bazaar Trottoir


Contact: hello@bazaartrottoir.be | Messenger | 0487 26 70 08

246 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page