top of page

TIPS ROLLEBEEKSTRAAT | KAPELLEKERK

Dit is een sympathiek straatje met heel wat passage. Maar veel mensen lopen er gewoon door zonder te stoppen. Jammer want je vindt hier een aantal bijzonder leuke plekjes. We lijsten ze even voor je op!


ETEN EN DRINKEN

Hier ga je niet omvallen van de dorst... Gelukkig maar! Of is het van de honger? Ook hier heel wat mogelijkheden. Voor alle momenten van de dag of budgetten.


Voor ontbijt of brunch is Crème een fijne plek. Wel heel populair dus reken erop dat je wat zal moeten aanschuiven, en misschien zelfs geen plaatsje vindt.


Wil je in het straatje nog iets drinken dan biedt Vertigo zowel een leuk terras dat wat afgezonderd ligt. Je moet precies een gang door voor je er op uit komt. Het gebouw zelf is ook sympathiek, ideaal om aan het haardvuur een goed biertje of cocktail te drinken.


Wil je graag genieten van de passage, zet je dan op het terras van Café Pastel. Brusselse specialiteiten vind je bij C'est Bon, C'est Belge, zowel om te kopen als ter plaatse op te eten.


Iets lager (in de Cellebroersstraat) vind je La Porte Noire. Je moet hiervoor even afdalen voor je in een gezellige krocht terechtkomt. Hou je van bier, en van veel verschillende soorten dan ben je hier aan het juiste adres.


Ook het Goudblommeke in Papier kan de dorstigen laven, vooral met de typische Brusselse zure bieren. Je vindt hier zelfs lambiek van het vatje. Een heel gezellig plekje, waar je ook nog een lekkere stoemp, croque of spaghetti kan eten. En wilde geirn wa Brussels klappen, dan kan dat hier!

Liever de beentjes comfortabel onder tafel voor een culinaire verwennerij, zak dan even af naar Les Brigitinnes. Heerlijke keuken, die hoog staat aangeschreven. Klassiek Frans in een chique kader. Maar vergis je niet, de Brusselse zwans rolt hier geregeld eens over de lippen.


Zin in een koffie of gebak? Dan kan je bij Gruun terecht. Deze koffiebar annex plantenwinkel voorziet take-away koffie wat heel handig is in deze C-tijden.


SHOPPEN


Heel wat adresjes in dit straatje. We vertellen het al hierboven, maar bij Gruun kan je dus terecht voor koffie maar ook plantjes, potjes, interieurspullen,... Een stadsjungle in het centrum van Brussel.


En een andere aanrader is Les Nouveaux Comptoirs Olfactifs! Adja verwelkomt je hier in al haar enthousiasme en neemt je mee door je persoonlijke geurverhaal. Zij verkoopt parfums of maakt deze zelf voor jou, kaarsen en thee en combineert dit met kunst aan de muren. Stap zeker eens binnen en doe haar de groeten van ons!


TIP!

Het Joods Museum ligt net om de hoek. Er zijn permanente tentoonstellingen rond de cultuur en de gebruiken. Maar ook tijdelijke waar ze Joodse kunstenaars centraal stellen. Denk aan Amy Winehouse, Alechinsky, David Seymour en nog vele andere. Check wel of ze open zijn want binnenkort starten ze met een ingrijpende renovatie.


Geniet ervan!

139 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page