top of page

BRUSSEL OP KINDERMAAT

Het lijkt je een leuk idee om naar Brussel te komen, maar je weet niet waar te beginnen... Wel hier volgen onze tips!


STREET ART met ons BOTJE

Ok, normaal gezien pakken we niet meteen uit met onze producten, maar deze is écht ideaal voor kinderen onder de 14. Zijn ze al ouder, dan kan je de normale versie nemen.


Een BOTJE?

Dat is een wandeling via Messenger of Instagram. Wie al kan lezen neemt de ouders mee op vadrouille. Een eerste lezer, dan kunnen de ouders meehelpen lezen.


De wandeling duurt ongeveer 2 uur (afhankelijk van hoe snel je stap en waar je stopt) en je krijgt heel wat tips onderweg.


NOG TIPS NODIG?

Wel dat kan! We hebben hier een kaartje met onze favoriete plekjes om iets te eten, te drinken of te bezoeken.


ONZE FAVORIETE EETPLEKJES

Op zoek naar een apart speelplekje waar ze zich ten volle kunnen uitleven (en jij even op het gemak)? Check dan Chicago Café. Ze hebben hier een ruime keuze aan brunchformules (pancakes, een ei'ke met soldaatjes, toast,...) én een enorme speelhoek. En Julie, de eigenares bakt zelf de overheerlijke taarten.

Iets verderop is er ook hun pizzeria, maar minder gericht op kinderen. Hou je van burgers dan kan je ook bij hen terecht, bij de Houtsiplou.


Moeilijke eters die allemaal iets anders willen? Ga dan naar Wolf, de foodmarkt in Brussel. Voor iedereen is er (normaal) wel iets, ook een brouwerij voor de mama's en papa's. Hou je net wel van delen? Ga dan naar Beiruti en geniet van de Libanese smaken, Toukoul of Kokob voor de Ethiopische keuken, of De Markten voor een leuke mix én terras.

Zin in pizza? Lees dan hier verder. Frietjes? Dan is Chou'ke op Sint-Katelijne onze favoriet. Is vlakbij de Noordzee waar je nog meer lekkers vindt.


NOG MEER LEKKERS?

Ijsjes bij Gaston of Dandoy? Deze hebben trouwens ook de beste wafels. Laat je niet verleiden om er eentje te eten vlakbij Manneke Pis.


MAAK ER EEN VOLLEDIG DAGJE VAN...

Op ons overzichtskaartje kan je onze favoriete musea vinden waar kinderen zich ook amuseren. Bij de Street Art past het Mima wonderwel, Imagine Brussels en Illusion Brussels laten je Brussel op een heel andere manier beleven.


Of ga spelen in de nieuwe speeltuin van het L28 park bij Tour & Taxis. En er zijn nog veel meer groene plekjes te ontdekken.


NOG MEER TIPS NODIG?

Check dan zeker de blog van Tips from A Waitress als je foodies mee hebt, of de nieuwe reisgids over Brussel van Maison Slash.

Of stuur ons een mailtje met je vraag, en we helpen je graag verder!
Dank je wel om tot het einde te lezen, hopelijk heb je genoten van onze tips.


134 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page