top of page

TIPS SINT-GORIKS

Bijgewerkt op: 12 apr. 2021

Veel studenten en toeristen, maar toch ook een aantal pareltjes in deze bruisende uitgaansbuurt. We zetten ze even op een rijtje.


DRINKEN


Cafés en vooral veel terrasjes. Vooral in de zomer is het hier fijn vertoeven. Sowieso vind je rond de Sint-Gorikshallen heel wat cafés, waar je vaak ook iets kleins kan eten.


Check Mappa Mundo, Roi des Belges en Café Zebra, of zoek het iets verder op bij Gecko. Persoonlijk is dit mijn favoriet, net iets rustiger en een groter aanbod om iets te eten.


Eerder fan van een bruiner café dan heb je hier vlakbij Le Coq en Les Brasseurs. Bovendien een ruime keuze aan bier (ook heel wat Brusselse). Bij Le Coq tappen ze jonge Lambiek, een zurig bier wat niet overal even makkelijk verkrijgbaar is.

En de aangename volkse(re) sfeer krijg je er gratis bovenop.

ETEN

Hou je van een lekkere stoemp of eerder de volksere keuken dan ben je bij Fin De Siècle en 9 et voisin aan het juiste adres. Vooral 'winterkost'. Je kan er niet reserveren en soms is het even aanschuiven, maar meestal gaat het heel vlot. Let ook op hun prijzen, ze zijn nogal vreemd afgerond na de komma. Bij de introductie van de Euro (toch al even geleden) weigerden ze hun prijs te verhogen en nu geeft dit dit grappig beeld.


Eerder het type dat graag de maaltijd deelt? Zak dan af naar Bélier Bar/Resto. Tapasgewijs kies je verschillende gerechten uit die je deelt met je gezelschap. Culinair zijn ze van het hogere niveau. Heerlijk restaurant!

Vraag ook naar hun cocktailkaart, is zo één van de adresjes waar de barmensen weten wat ze serveren.


Of ga voor iets exotischer, bij Horia serveren ze Marokkaanse gerechten, vaak ook vegetarisch.


SHOPPEN

Kan hier bijna overal!


In de Kartuizersstraat vind je een grote interieurwinkel of de leuke gadgetwinkel van Blender01. Le Typographe verkoopt papierwaren, gemaakt in Elsene.

De Dansaertstraat en de Oude Graanmarkt zijn dan weer het walhalla voor de modeliefhebbers. Meer info hierover, check dan het andere blogbericht.

165 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page